İLETİŞİM DEMO TALEBİ

Nebim V3 e-İrsaliye ile Dijitalleşme Hedeflerimizden Birini Daha Hayata Geçirdik

Hazır Giyim’in öncü isimlerinden Koton Nebim V3 ile yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Koton ERP İş Çözümleri Müdürü Burak Çopur Nebim V3 e-İrsaliye geçiş projesiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Koton’u kısaca tanıtabilir misiniz?

“Koton, yurt içinde 300, yurt dışında 200 olmak üzere yaklaşık 500 mağaza ile faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca 800 satış noktası ile dünyanın farklı yerlerinde müşterilerimizle buluşuyoruz. 2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda beş kıtada en sevilen hazır giyim markalarından biri olmak için son sürat çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

e-İrsaliye geçiş sürecinizi hem merkezinizde hem de franchise’larınızda nasıl yönettiniz?

“e-İrsaliye geçiş çalışmalarımıza Ocak ayında zaten başlamıştık. Daha sonra maalesef tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandemi ile birlikte çalışmalarımızı durdurduk. Ciddi bir belirsizlik yaşanıyordu. İşler tekrar normalleşme sürecine girdikten sonra baktık ki karşımızda e-İrsaliye konusu tekrar masamıza geldi. Koton çok komplike, çok fazla birbiri ile entegre çalışan sistemi olan bir firma. Çok yüksek transactionlar ile işlemler yapılıyor. Mağaza arka ofiste Nebim V3, depo tarafımızda ayrı bir yazılım ve yine Nebim V3 ERP var, entegratör olarak e-Finans var. Bu yapıyı da düşünerek bir proje ekibi oluşturmamız gerekiyordu. Nebim’den bir proje ekibi oluşturduk. Yine depo tarafında ve finans tarafında ayrı ayrı ekipler oluşturduk. Tabi e-Ticaret ayağı için de bir ekip oluşturduk. Böylece çok büyük bir proje ekibiyle e-İrsaliye geçişi için çok kısa bir zaman varken projeye başladık. Zaman kısıtından dolayı takvimimiz çok sıkışmıştı. Mağazalar, e-ticaret, depo, lojistik gibi tüm sistemler çalışmaya devam ederken e-İrsaliyeye geçmemiz gerekiyordu. Bir nevi uçak havadayken motorunu değiştirmek gibiydi.”

Projeyi canlıya alırken ne gibi zorluklar yaşadınız, bu zorlukları nasıl aştınız bunlardan kısaca bahsedebilir misiniz?

“Aslında Koton için e-İrsaliye projesi kolay bir proje değildi. Çünkü mağazacılık, lojistik, finans, e-ticaret gibi birden fazla departmanı ilgilendiren bir konu olması sebebiyle bu departmanlarda oluşturulan farklı ekiplerle çalışmak durumundaydık ve bu tür çoklu proje ekipleriyle yapılan projelerde genelde zor oluyor. Biz de bazı zorluklar yaşadık tabi. Şöyle söyleyeyim, şimdi biz ilk proje ekibini topladıktan sonra bir proje listesi çıkarttık. Öncelikle bir proje planı oluşturduk ve çok fazla konu çıktığını gördük ve atamalarını yaptık. Bu konuları projenin ilgili departman sorumlularıyla takip ettik.

Bazı özel noktalar vardı ve bu noktalarla ilgili Nebim ekibi ile çalıştık. Özellikle son bir hafta çok ciddi case lerimiz vardı. Hep birlikte bunları çözmeye çalıştık, çözdük. Başka sorunlar çıktı ve onları da çözdük. Aslında sorunları çöze çöze ilerledik. Günün sonunda her gün üst yönetime rapor verdik. Sonuçta Nebim’in ve e-Finans’ın desteği ile projemizi hayata geçirdik. Ayrıca franchise tarafımızda var ve burada da aynı anda bir sürü franchise’ımız e-İrsaliyeye geçmeye çalışıyordu. Bu aşamada da Nebim iyi organize olarak süreci başarıyla tamamladı. Başarılı bir geçiş yaptığımızı düşünüyorum. Şu anda da yurt içinde 300’u aşkın mağaza e-İrsaliye kullanabiliyor. Aynı zamanda iş ortaklarımız da e-İrsaliye ile çalışıyor. “

e-İrsaliye geçişi ile ne tür faydalar sağladınız?

“Aslında bu işin faydası uzun vadede çoğalacak diye düşünüyorum. Çünkü bizim Koton olarak dijitalleşme gibi bir hedefimiz var ve bu konuda dijitalleşme adımlarına eklenecek ve geliştirilebilecek bir konu. Çok fazla olan matbu evrak maliyeti ortadan kalkıyor. Devamında kare barkod gibi uygulamalarla yeni projelerde üstüne eklenebilir. Kanuni bir zorunluluk olan e-İrsaliye geçişiyle birlikte işin alt yapısı sağlandı. Şimdi ilerleyen dönemlerde bunun üzerine neler koyacağız ona bakacağız.”

Demo Talebi

Nebim yazılımları hakkında daha fazla bilgi almak için demo talebinde bulunun.

Demo Talebinde Bulunun

Paylaş

Facebook Twitter Google Pinterest Whatsapp Email